Zeytinyağlı Kuruluk Dolması

'Damak Keyfi' forumunda Alara tarafından 8 Nisan 2010 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Kuruluk Dolması

    Havası kuru bölgelerde kurutulan biber ve patlıcandan nefis bir dolma tarifi .Ben de çok severim ;)


    [​IMG]


    Malzemeler


    Kuru patlıcan
    kuru biber

    İç harcı için

    1 su b.pirinç
    4 soğan
    1 çorba k.biber salçası
    1 çorba k.domates salçası
    reyhan
    maydanoz
    dereotu
    tuz
    karabiber
    sıvıyağ
    1 çorba k.tane sumak
    su

    Hazırlanışı

    Kuru patlıcan ve biberleri kaynar suda haşlayıp yumuşatın.Bu arada içi için sumak hariç tüm malzemeleri çiğden karıştırın. Kıvamı çok yoğun olursa biraz su ile yumuşatabilirsiniz.

    Soğuyan patlıcan ve biberlerin içini çok tepeleme olmayacak şekilde doldurup tencereye dizin. Üzerine bir porselen tabak da kapatabilirsiniz.Üzerine az miktarda sıcak su sıvıyağ ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu ara ara kontrol edin. Sumak tanelerini sıcak suya koyun. Dolmalar pişmeye yakın bu sumak suyunu da ekleyin.Bir taşım daha kaynatıp kapağını açmadan dinlenmeye bırakın.
     


Similar Threads: Zeytinyağlı Kuruluk
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? 2 Eylül 2013
Damak Keyfi Kolay Zeytinyağlı Kereviz 18 Haziran 2012
Damak Keyfi Zeytinyağlı Yumurta Tarifi Resimli 8 Şubat 2012
Damak Keyfi Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü Tarifi Resimli 8 Şubat 2012
Damak Keyfi Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli 5 Şubat 2012