Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 23 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?

    Zeytinyağlı Biber Dolmasının Malzemeleri;
    Yarım kg dolmalık biber
    1 su bardağı pirinç
    3 adet soğan
    1 adet domates
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1,5 su bardağı sıcak su
    Yarım demet nane
    Yarım demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Zeytinyağlı Biber Dolmasının Yapılışı: Soğan incecik doğranır. Sıvıyağ ile sararıncaya kadar kavrulur. 30 dakika evvel ılık suda ıslatılmış pirinç, fıstık ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Suyu eklenir. Hafif ateşte suyu çektirilir. Ateşten alınır. Kıyılmış dereotu, nane, maydanoz, baharatalar, tuz, şeker, üzüm, iki limon suyu ilâve edilir ve karıştırılır. Biberlerin başları kesilir. Çekirdekleri ayıklanır. Yıkanır, hazırlanır. Hazırlanan iç doldurularak üzerleri kapatılır. Doldurulan dolmalar, ağızları yukarıya gelmek üzere dizilir. Üzerine bir tabak kapanır. Biraz tuz ve su ilâve edilir. Önce hızlı ateşte, sonra hafif ateşte suyu çektirilir. Soğuyunca servis yapılır.

    Afiyet olsun...


    alıntı
     


Similar Threads: Zeytinyağlı biber
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Anuşkadan Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Resimli 27 Haziran 2011
Damak Keyfi Biberiyeli ve zeytinyağlı tavuk şiş nasıl yapılır resimli 19 Aralık 2010
Damak Keyfi Zeytinyağlı Biber Dolması Resimli tarifi 10 Kasım 2010
Damak Keyfi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? 2 Eylül 2013
Damak Keyfi Kolay Zeytinyağlı Kereviz 18 Haziran 2012