Yiyecek kaynaklarımız nelerdir

'Sorun Cevaplayalım' forumunda Meryem tarafından 7 Oca 2012 tarihinde açılan konu

  1. Besin kaynakları şu şekildedir:

    A) Proteinler
    B) Karbonhidratlar
    C) Yağlar


    A) Proteinler
    Vücutta yapı taşları olarak kullanılırlar. Alınmaları şarttır. Kas dokusunun güçlendirilmesinde işe yararlar.

    B) Karbonhidratlar
    Vücudun glukoza yani şekere dönüştürebildiği her tür maddedir. Çabuk enerji sağlamada işe yararlar. Tüm vücut işlemlerinde kullanılırlar ve çabuk tüketilirler.Bu nedenle çok fazla miktarda alındığında depolanırlar. Karbonhidratlar basit ve kompleks olmak üzere ikiye ayrılırlar.

    C) Yağlar
    Sağlık için önemlidirler. Kolay depolanırlar. Vücutta önemli işlerde kullanılırlar. A, E, D, K gibi yağda eriyen vitaminlerin emiliminde işe yararlar. Savunma sisteminde kullanılırlar. Bazı hormonların yapımında rol alırlar. Fazla kalori içerirler. Fazlası zarar azı faydalıdır.
     
    Moderatör tarafından düzenlendi: 8 Şub 2017