Tepsi Böreği Hamuru Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 8 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Börek Hamuru Nasıl Yapılır

    Tepsi Böreği Hamurunun Yapılışı

    Tepsi Böreği Hamuru Malzemeleri:
    500 gr un
    2 adet yumurta
    1/2 yemek kaşığı tuz
    1 su bardağı su
    300 gr tereyağı veya margarin


    [​IMG]

    Tepsi Böreği Hamuru Yapılışı: Un elenir. Ortası açılır. Tuz, yumurta konur. Su ilâve edilip ortada karıştırılır. Yavaş yavaş yandan alınarak macun hâline getirilir. Gerekiyorsa suyun arta kalanı da konularak yoğrulur. 15-20 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta yağ eritilir, devamlı karıştırılarak soğutulur. Hafif donma durumuna gelince bırakılır.
    Dinlendirilen hamur her tarafı aynı kalınlıkta, 7-8 cm çapında silindir şekline getirilir. 6-7 eşit parçaya kesilip, kesilen yanlar alta ve üste getirilerek düzeltilir. Her bir parça 25-30 cm çapında muntazam yuvarlaklara açılır. Hazırlanan yağ aralarına taksim edilir. Üst üste konulur. En üstteki yağlanmaz, üzeri örtülerek soğuk bir yerde dinlendirilir. Tekrar açılarak gerekli yerde kullanılır.


    alıntı

     


Yükleniyor...
Benzer Konu başlıkları - Tepsi Böreği Hamuru
  1. EyLüL
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    27,347
  2. Sitem
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    3,432
  3. Aysell
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    1,491
  4. EyLüL
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    1,866