tat almamızda tükürüğün önemi nedir

'Etüt Merkezi' forumunda Demet tarafından 9 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. tat almamızda tükürüğün önemi nedir

    Tükürük içinde çözülen madde tat alma reseptörlerini uyarır, bu uayrırlar sinirlerle beyinde ilgili bölüme iletilir. Böylece o maddenin tadı algılanır. Eğer tükürük olmazsa bu süreç başlayamayacak, tat alma reseptörleri o maddenin uyarılarını alamayacaklardır.

    Temiz bir peçete ile ağzımızda tükürüğü kurular, kuru dilimizin üzerine şekeri koyduğumuzda, tükürük olmadığından şeker eriyemediği için katı şeker maddesini tat reseptörleri algılayamaz ve şekerin tadını alamayız.
     
    Moderatör tarafından düzenlendi: 10 Kas 2014