Şeftali marmelatı

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    5 kg Şeftali
    3.5 kg toz şeker

    HAZIRLANIŞI
    Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde on, oniki saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri haif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezidiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirip, süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya terk edin. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yedede muhafaza edin.
     


Similar Threads: Şeftali marmelatı
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Şeftali Marmelatı Tarifi Resimli 5 Ocak 2012
Damak Keyfi Şeftalili Porsiyonluk Pasta Tarifi Resimli 4 Ocak 2013
Damak Keyfi Şeftalili Beyaz Rüya Tarifi Resimli 3 Ocak 2013
Damak Keyfi Şeftalili İrmik Tatlısı Tarifi Resimli 13 Mayıs 2012
Damak Keyfi Şeftali Kompostolu İrmik Tatlısı Tarifi Resimli 10 Mayıs 2012