Rum Usulü Mantar

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

  1. Rum Usulü Mantar tarifi
    Rum Usulü Mantar nasıl yapılır
    Rum Usulü Mantar resimli

    Rum Usulü Mantar

    [​IMG]

    Malzemeler

    600 gr. mantar (4 kişilik)
    Karabiber, tuz
    1/2 su bardağı su
    1/2 su bardağı sek beyaz şarap
    1 limonun suyu
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 kıyılmış soğan
    1 yemek kaşığı domates püresi
    1 yemek kaşığı kişniş otu tohumu


    Yapılışı

    Mantarları temizleyin ve dörde bölün. Yağı düdüklü tencerenize koyun ve pembeleştirmeden soğanı yavaşça kavurun. Beyaz şarabı, suyu ve limon suyunu ekleyin. Domates püresi, kişniş tohumu ve mantarları ekleyin. Karabiber, tuz ekleyin. Düdüklü tencerenizi kapatın. Buhar çıkmaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşürün ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Düdüklü tencerenizi açın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
    Afiyet olsun...
     
Similar Threads: Usulü Mantar
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Lokanta Usulü Kara Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? 18 Aralık 2014
Damak Keyfi Pastane usulü çatlak poğaça tarifi 22 Aralık 2013
Damak Keyfi Adana Usulü Sıkma Tarifi Orjinal Resimli 9 Şubat 2013
Damak Keyfi Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi Resimli 22 Ocak 2013
Damak Keyfi Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Tarifi Resimli 8 Ocak 2013