Resimli Ramazan Bayramı Tatlıları

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 4 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan Bayramı Tatlıları Resimli

    Resimli Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri

    Gül Tatlısı

    Malzemeleri:
    1 paket margarin
    2 kaşık yoğurt
    2 kaşık sıvı yağ
    1 yumurta
    1,5 çay bardağı irmik
    250 gr ceviz
    Aldıgı kadar un
    Şerbeti için:
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    [​IMG]

    Yapılışı: Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün. Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin. Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin. Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın.


    Şekerpare

    Malzemeleri:
    2 adet yumurta
    2 çay bardağı pudra şekeri
    2 çay bardağı sıvı yağ
    1 adet kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Üzeri için fındık
    Şerbeti:
    3 su bardağı şeker
    3-3,5 su bardağı su
    1/4 limon suyu


    [​IMG]

    Yapılışı: Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerlerine fındık batırın.
    Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.

    Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün (biri sıcak biri soğuk olacak).


    Parmak Tatlısı

    Malzemeleri:
    Yarım paket margarin
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Yarım su bardağı şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Üzeri için :
    Yaklaşık 1 su baradağı irmik
    Şerbet için:
    3 su bardağı su
    2 su bardağı şeker

    [​IMG]

    Yapılışı: Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır. Soğuması için bir kenara alınır.
    Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.

    alıntı