Pratik makaron yapımı

'Damak Keyfi' forumunda Demet tarafından 11 Ocak 2015 tarihinde açılan konu


  1. Kolay makaron yapımı

    Makaronun kolayı olur mu bilemiyorum çünkü hassas ölçülerle hassas bir şekilde hazırlamazsanız yapacağınız makaronlar ya çamur gibi olur ya da tahta parçası gibi kurur.

    Malzemeler
    75 gram yumurta akı (bayat)
    75 gram toz badem
    150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
    30 gram normal toz şeker
    10 gram şekersiz kakao
    1 çay kaşığı tuz

    Ganaj Kreması İçin:
    100 gr sütlü çikolata
    100 gram krema

    Hazırlanışı
    İlk olarak krema yapımı ile işe başlayın. Sıvı olan kremayı sos tenceresine koyun. Kaynama dercesine gelince içine çikolataları ilave edin. Çikolatalar eriyip pürüzsüz hale gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Kremayı dolaba koyun, çokokrem halini alacaktır.

    Makaronu yapmak için yumurtaların aklarını bir kabın içine alın ve bir fiske kadar tuz ekleyin. Mikserin düşük ayarında, çırpmaya başlayın. Köpüklenme meydana gelince şekeri az az 5 seferde ilave edin. Mikserin devrini yükseltip, beyaz köpük olana kadar çırpın. Eğer renkli şekilde yapmak isterseniz bu zaman zarfında gıda boyası ekleyebilirsiniz. Malzemenin yarısını ayırıp, yarısına da boya katabilirsiniz. Robottan bademleri, kakaoyu ve pudra şekerini geçirin. Yarısını merenge ilave edin, diğer yarısını da aynı şekilde diğer merenge ekleyin.
    renkli_makaron.
    Alt kısımdan başlayarak, üst kısma doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Sıkma torbasının içine makaronu doldurun. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve 3 cm aralık olacak şekilde dizin. Oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletip kurutun.

    Fırını önceden 160 derece ısıtın ve 10-15 dakika kadar pişirin.