kuru börülce salatası

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. kuru börülce salatası

    [​IMG]

    - 100gr. kuru börülce (6 saat suda beklettim)
    - 2 baş taze soğan
    - yarım demet maydanoz
    - yarım demet dereotu
    - yarım limonun suyu (Ladido biraz sirke koyuyormuş)
    - 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    - tuz, biber, acı pulbiber ve biraz kimyon
    1- Börülceleri pişirin. (Ben yine düdüklü tencere kullandım. Kapaktaki ikinci halka çıktıktan sonra 4-5 dakika hafif ateşte pişirdim.) İstediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra süzün ve soğuk suyla çok kısa yıkayın. Hemen zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla karıştırın.
    2- Sofraya getirmeden önce ince doğranmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın.
    (Bu salata tarifini okuyanlar, senin salataların hep aynı; maydanoz, dereotu, taze soğan diyebilirler :) Ama domates, salatalık, biber ve daha bir sürü sebzeyi yemediğim için salatalar mecburen böyle bir kaç temel maddeden oluşuyorlar. Sizler içine sivri biber, havuç, vs. ekleyebilirsiniz.)
    AFİYET OLSUN
     


Similar Threads: kuru börülce
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Kuru Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi 1 Mayıs 2013
Damak Keyfi Kuru Kayısı Hoşafı Tarifi 7 Şubat 2013
Damak Keyfi Kuru Fasulye Pastası Tarifi Resimli 26 Eylül 2012
Damak Keyfi Kuruyemişli Kek Tarifi Resimli 26 Eylül 2012
Damak Keyfi Kuru Fasülyeli Pasta Tarifi Resimli 26 Eylül 2012