Kıymalı Gül Böreği

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. İç malzeme :

    300 gram kıyma
    3 soğan
    7-8 adet yeşil biber
    2 iri domates rendesi
    Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

    Malzemeler:

    3 yufka
    1 yumurta

    Yapılışı:

    Tavada soğan ve yeşil biber sotelenir ama diri iken kıyma ilave edilir. Kıyma kavrulurken içine domates rendeleri ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
    Pişmesine yakın tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır.
    Yufka tezgaha yayılır Ortadan ikiye kesilir, kıymalı harç üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır.
    Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dolanır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
    Üzerine yumurta sürülür, istenirse çörek otu ve susam serpilebilir. 200 derecede 35-40 dakika pişirilir.
     


Similar Threads: Kıymalı Gül
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Kıymalı Lahana sarması tarifi 26 Aralık 2016
Damak Keyfi Pırasalı Kıymalı Pilav Tarifi Resimli 31 Ocak 2012
Damak Keyfi Kıymalı Makarna Tarifi Resimli 18 Ocak 2012
Damak Keyfi Kıymalı Kuş Yuvası Tarifi Resimli 18 Ocak 2012
Damak Keyfi Kıymalı Meyhane Pilavı Tarifi Resimli 18 Ocak 2012