Kaysepi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 25 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kaysepi Tarifi Resimli

    Kaysepi Tarifi

    Kaysepi Malzemeleri:
    2 Su Bardağı Kurutulmuş Mürdüm Eriği
    2 Su Bardağı Tozşeker
    30 Gr Tereyağı
    1 çay Bardağı çekilmiş Ceviz İçi

    [​IMG]

    Kaysepinin Yapılışı:
    Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin. Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun...


    alıntı
     


Yükleniyor...