Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler

'Türkiyem' forumunda Merve tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler
    Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler Nelerdir


    Bölgede yetişen başlıca tarım ürünleri;

    Fındık : Trabzon, Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır. Türkiye toplam üretiminin % 85′i bölgeden karşılanır.

    Çay : Giresundan Gürcistana kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir. Rize çevresinde yoğunlaşır. Türkiye toplam çay üretiminin %100′ü bu bölgeden karşılanır. Tabii ekim alanı en dar olan ürünlerimizdendir.

    Tütün : Daha çok Orta Karadeniz Bölümünde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir. Ayrıca Batı Karadenizde Düzce dolaylarında da üretimi yapılır. Türkiye toplam tütün üretiminin %13′ü bölgeden karşılanır.

    Mısır : Bütün kıyı boyunca yetiştirilir.

    Elma : Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir.

    Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır.

    Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir.

    Soya Fasulyesi: Ordu- Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır.

    Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır.

    Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır.

    Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır.
     



  2. Çok teşekkür ederim hem performans ödevime yardımcı oldunuz hemde bana bir çok bilgi verdiniz. size ne kadar teşekkür edersem az.....