Kakule ve Kakulenin Faydaları

'Sağlıklı Yaşam' forumunda ZeuS tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kakulenin Yararları

    Kakule (Elettaria cardamomum); Güneydoğu Asya ve Hindistan'ın sıcak bölgelerinde yetişen, 1-2 cm boyunda meyveleri ve büyük yaprakları olan bir bitkidir. İçeriğinde sineol ve terpineol bulunur.

    Kakulenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri
    İştah açar. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Ağız kokusunu giderir. Vücuda ferahlık ve rahatlık veren tadı ve kokusu ile bulantı ve kusmaya karşı da faydalıdır. Cinsel gücü arttırır.

    Kakule Nasıl Kullanılır?
    Tam olgunlaşmadan toplanan meyveleri olgunlaşması için bekletilip iyice olgunlaştıktan sonra güneşte kurutulur ve tohumları alınır. Tohumları bütün olarak yutulabileceği gibi parçalanıp kaynatılarak da içilebilir ya da baharat olarak kullanılır. Kakulenin sahip olduğu hoş kokusunun ve uçucu yağın kaybolmaması için tohumlar bütün olarak alınmalı ve kullanılacağı zaman öğütülmelidir. Hem tedavi amacıyla hem de baharat olarak kullanılabilen kakulenin, özellikle kahveye katılarak tüketimi yaygındır. Günde iki kez 1'er gram kadar yutulabilir. Kaynatılıp içilecekse, 1 lt. suya 50 gram kadar toz ekleyip kaynatılır ve günde 3 bardak içilir.
     


Similar Threads: Kakule Kakulenin
Forum Başlık Tarih
Sağlıklı Yaşam Kakulenin Kullanımı 26 Ocak 2011
Sağlıklı Yaşam Kakulenin Faydaları Nelerdir? 18 Ocak 2011
Sağlıklı Yaşam Kakulenin Faydaları 20 Eylül 2010
Sağlıklı Yaşam Kakulenin faydaları 16 Ağustos 2010
Sağlıklı Yaşam Kakule nedir, Kakulenin özellikleri 16 Ağustos 2010