Japon Güneşi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Japon Güneşi Tarifi
    Japon Güneşi nasıl yapılır
    Japon Güneşi nedir

    Japon Güneşi

    [​IMG]

    Malzemeler:

    • 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
    • 1 paket mantar, küp doğranmış
    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet yufka
    • yoğurt


    Hazırlanması:

    • Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın.
    • Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın.
    • Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın. Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.)
    • Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin.
    • Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın.
     


Similar Threads: Japon Güneşi
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Japon Cheesecake Tarifi Resimli 11 Eylül 2012
Damak Keyfi Japonya Yemekleri,Japonya Yemek Kültürü,Japon Mutfağı 23 Ekim 2010
Damak Keyfi Japon Yemek Kültürü 7 Ağustos 2010
Damak Keyfi Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler 9 Mart 2009
Damak Keyfi japon yemekleri 15 Aralık 2008