Japon Cheesecake Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 11 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Japon Cheesecake Nasıl Yapılır


    Ev Yapımı Japon Cheesecake Tarifi


    [​IMG]

    Malzemeler:
    50 gr seker
    25 gr un
    85 gr krem peynir
    60 ml süt
    2 yumurta sarısı
    2 yumurta beyazı
    10 gr mısır nişastası

    Yapılışı:

    Bir çırpma kabına yumurtanın sarısını ve şekerin yarısını koyup 3-4 dakika çırpıyoruz.Krem peynirimizi süt ile beraber bir tavaya koyarak orta bir ateşte eriyinceye kadar bekletiyoruz. Eridikten sonra altını kapatıyoruz.

    Daha sonra erimiş krem peynirimizi, unu ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

    Diğer bir kapta yumurta beyazını ve şekerin kalan kısmını köpürünceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra köpüren yumurtaları da diğer karışımımıza ekleyip hepsini bereber çırpıyoruz.

    Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz. Küçük boyda yuvarlak bir tepsi seçiyoruz ve bu tepsiyi içine oturtabileceğimiz diğer bir tepsi daha seçiyoruz. Küçük olan tepsiye karışımımızı döküyoruz ve büyük olanın içine oturtuyoruz. Böyle fırına veriyoruz. Büyük olana yarısına kadar su dolduruyoruz. 20-25 dk kekimizi pişiriyoruz daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürüp bir 15 dk daha pişiriyoruz.
     


Similar Threads: Japon Cheesecake
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Japon Güneşi Tarifi Resimli 5 Ağustos 2011
Damak Keyfi Japonya Yemekleri,Japonya Yemek Kültürü,Japon Mutfağı 23 Ekim 2010
Damak Keyfi Japon Yemek Kültürü 7 Ağustos 2010
Damak Keyfi Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler 9 Mart 2009
Damak Keyfi japon yemekleri 15 Aralık 2008