Havuç Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 28 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    3 adet havuç
    1 adet yumurta
    5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı yağ
    1 kahve fincanı süt
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı:
    Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek tel bir süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.Afiyet olsun.
     


Similar Threads: Havuç Çorbası
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Siyah Havuç Çorbası tarifi 3 Haziran 2012
Damak Keyfi Kremalı Havuç Çorbası Tarifi Resimli 19 Haziran 2011
Damak Keyfi Havuç Çorbası Tarifi Resimli 17 Haziran 2011
Damak Keyfi Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi,Yapılışı 19 Mayıs 2011
Damak Keyfi Havuçlu Kek Tarifi 13 Haziran 2013