Hamsi tava-hamsi tava tarifi - hamsi tava nasıl pişirilir?

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

  1. hamsi tava nasıl yapılır
    hamsi tava tarifi yemekleri
    hamsi yemekleri
    hamsinin tarifi


    Hamsi Tava (6 Kişilik)

    Hamsi Tava tarifi Malzemeler

    1350 gr Hamsi
    1.5 Yemek Kaşığı Tuz
    4.5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
    6 Yemek Kaşığı Mısır Unu

    Yemeğin Tarifi
    Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl.

    Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart.

    Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.
     
Similar Threads: Hamsi tava-hamsi
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Hamsili Pilav Tarifi Resimli 8 Ocak 2012
Damak Keyfi Hamsi Çorbası Tarifi Resimli 18 Haziran 2011
Damak Keyfi Hamsili Ekmek Tarifi Resimli 17 Haziran 2011
Damak Keyfi Kiremitte Hamsi Tarifi Resimli 17 Haziran 2011
Damak Keyfi Hamsili Bohça Tarifi Resimli 17 Haziran 2011