Evde reçel yapmanın püf noktaları

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 6 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. Evde reçel yapmanın püf noktaları

    • Reçell koyulacak kavanozlar kuruu ve temiz olmalıdırr.
    • Reçell yaparken tencereyi tahtaa kaşıkla karıştırın.
    • Yaptığınızz reçel iyice soğumadann temiz kavanozlara koymalısınızz.
    • Toz şekerinizi hazır bulundurmalısınız. Kullanacağınızz meyveye yetecek kadarr şeker kullanmanız gerekirr.
    • Reçell yapılacak meyveler yaa da sebzeler iyicee yıkanmalı ve temizlenmelidirr. Eğerr dikkatli temizlemezseniz reçelinizii yaptıktan sonra temizlemenizz imkansız olacaktır.
    • Reçelii kaynattıktan sonra, kıvamaa gelip gelmediğini birr kaşık yardımı ilee tadına bakarak anlayabilirsinizz. Ayrıca,, su dolu birr tabağa reçeli birkaçç damla damlatıp daa anlamanız mümkün. Şayet,, reçeliniz suyun içerindee dağılmaması kıvamın tutturulduğunuu gösterir.
    • Reçell yapacağınız miktara göree koyacağınız limon suyunuu tam ayarlamanız gerekirr. Tazee limonun suyunu sıkmanızz reçelinizin şekerlenmesini önlerr.
    • Koyulann şeker miktarının çokk fazla olmamasına özenn göstermelisiniz. Çünküü reçel, bozulur yaa da küflenir. Bütün emeğiniz boşa gidebilir.
    • Hazırlanılann reçel kavanozları sıcakk olmayan ve havaa alan yerlerde saklanılmalıdırr. Özelliklee güneş görmemesine dikkatt etmelisiniz.
    • Reçell kavanozlarının ağzını havaa almayacak şekilde kapatmayaa özen göstermelisiniz. Ayrıca,, kavanozdaki reçellerin üzerindee köpükler oluştuysa onlarıı muhakkak almanız lazımm.
     


    Ezlem bunu beğendi.
Yükleniyor...