Ev Yapımı Açma Börek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 2 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Açma Börek Yapılışı

    HAMUR MALZEMELERİ

    4 su bardağı un
    1 çay bardağı yoğurt
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz

    ARASINA SÜRMEK İÇİN
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı sıvıyağ

    İÇ MALZEMESİ
    2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
    1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    biraz maydanoz
    karabiber,pulbiber

    [​IMG]
    YAPILIŞI

    Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirin.

    Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz yufkaları açtıkdan sonra resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz..

    Afiyet Olsun
     


Yükleniyor...