Etli Bezelye Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 22 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır


    Etli Bezelye Yemeği Tarifi


    Malzemeler

    1 kg.bezelye
    250 gr. kuşbaşı et
    1 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 orta boy patates
    2 orta boy domates
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Yapılışı

    1- Eti tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tereyağını ilave edin

    2- Soğanı küp küp doğrayın ve tencereye ekleyip et ile beraber soteleyin.

    3- Ayıklamış olduğunuz bezelyeleri yıkayın ve süzün.

    4- Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domates ve patatesi bezelyelerle birlikte tencereye ekleyin

    5- Tüm malzemeleri 5 dk.kadar karıştırarak kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.

    6- Kısık ateşte bezelye ve patatesler yumuşayana kadar yemeğinizi pişirin.İsterseniz üzerine karabiber serperek pirinç pilavı ile servis yapın.

    Afiyet Olsun...
     


Similar Threads: Etli Bezelye
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Etli Bezelye Tarifi Resimli 26 Ocak 2013
Damak Keyfi Etli Konserve Bezelye 4 Temmuz 2012
Damak Keyfi Bezelyeli Etli Börek Tarifi Resimli 10 Haziran 2011
Damak Keyfi Etli taze iç bezelye yemeği tarifi,Etli Bezelye 19 Mayıs 2011
Damak Keyfi Bezelyeli Etli Börek 10 Temmuz 2009