Ebegümeci Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 10 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Ebegümeci Pilavı
    Ebegümeci Pilavı Nasıl Yapılır
    Ebegümeci Pilavı Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 su bardağı pilavlık bulgur
    2 adet kuru soğan
    2 demet ebegümeci
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    karabiber

    Yapılışı

    Ebegümecinin sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını bol suyun içine koyun ve bekletin.

    Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın tereyağında pembeleşince suda bekleyen ebegümeçlerini atıp 3-4 dakika kavurun, bulguru ilave ederek 5 dakika kavurun sonra tuz, karabiber ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.

    Afiyet Olsun
     


Similar Threads: Ebegümeci Pilavı
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Ebegümeci Pilavı (Resimli Tarif) 3 Kasım 2010
Damak Keyfi Lolaz pilavı nasıl yapılır 19 Haziran 2015
Damak Keyfi Patlıcan pilavı nasıl yapılır? 18 Kasım 2013
Damak Keyfi Etli Şehriye Pilavı 11 Temmuz 2012
Damak Keyfi Etli Özbek Pilavı 8 Temmuz 2012