Dut Hoşafı

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 2 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    2 su bardağı kuru beyaz dut
    1 su bardağı kuru ekşi kayısı
    8 su bardağı su
    1,5-2 su bardağı şeker


    HAZIRLANIŞI :
    Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin.
    Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.
     


Similar Threads: Hoşafı
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Kuru Kayısı Hoşafı Tarifi 7 Şubat 2013
Damak Keyfi Sonbahar Hoşafı Tarifi Resimli 3 Ağustos 2011
Damak Keyfi Kuru Kayısı Hoşafı Tarifi Resimli 1 Ağustos 2011
Damak Keyfi Dut Hoşafı Tarifi Resimli 5 Temmuz 2011
Damak Keyfi Erik Hoşafı Tarifi Resimli 4 Temmuz 2011