Denizli'nin Patlıcan Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 17 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Denizli'nin Patlıcan Kebabı Tarifi



    Denizli Patlıcan Kebabı Malzemeleri


    -Bir çay bardağı sıvı yağ
    -Bir çay kaşığı kimyon, kekik
    -Yarım çay kaşığı karabiber
    -Altı adet kıstırmalı patlıcan
    -Altı adet sivri biber
    -Yarım kilo domates
    -Bir tatlı kaşığı tuz, nane
    -Bir demet maydanoz
    -Üç diş sarımsak

    [​IMG]


    Denizlinin Patlıcan Kebabı Tarifi


    Yemeğimize öncelikleri Patlıcanlar ve biberleri iyice yıkayıp Patlıcanlar iki tarafı soyularak lüle şeklinde çizilerek başlıyoruz.. Patlıcanlar ve biberler kızartılıp geniş bir kaba dizilir. Domatesler rendelenir, tuz ve baharatlar içine konur, patlıcanların üzerine dökülür. Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek kısık ateşte veya fırında pişirilir. Ateşten alınmak üzere iken doğranmış maydanozlar üzerine serpilir. Servis yapılır.
     


Similar Threads: Denizli'nin Patlıcan
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Patlıcan pilavı nasıl yapılır? 18 Kasım 2013
Damak Keyfi Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi Resimli 6 Mart 2013
Damak Keyfi Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi Resimli 22 Ocak 2013
Damak Keyfi Cevizli Patlıcan Tarifi Resimli 15 Ocak 2013
Damak Keyfi Beşamelli Patlıcan Tarifi Resimli 9 Ocak 2013