Çinçin Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çinçin Pilavı nasıl yapılır
    Çinçin Pilavı yapılışı


    Çinçin Pilavı için gerekli malzemeler:

    1 su bardağı pirinç
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 yumurta
    1 çorba kaşığı su
    1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
    1 adet ince doğranmış kırmızı biber
    1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
    1/3 su bardağı haşlanmış bezelye
    1/3 su bardağı mısır tanesi
    1 çorba kaşığı soya sosu
    1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
    1,5 lt su(pirinç haşlamak için)

    Çinçin Pilavı yapılışı:

    Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün. Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın. 2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin. pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin. Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 2-3 dk. sote edin. Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin.2-3 dk. pişirin. Pirinci ekleyin,3-4 dk. sonra ateşten alın.İnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın. Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.
     


Similar Threads: Çinçin Pilavı
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Lolaz pilavı nasıl yapılır 19 Haziran 2015
Damak Keyfi Patlıcan pilavı nasıl yapılır? 18 Kasım 2013
Damak Keyfi Etli Şehriye Pilavı 11 Temmuz 2012
Damak Keyfi Etli Özbek Pilavı 8 Temmuz 2012
Damak Keyfi Etli Meyhane Pilavı 6 Temmuz 2012