Cevizli kadayıf tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Cevizli kadayıf tarifi Resimli
    Resimli Cevizli kadayıf tarifi
    Cevizli kadayıf tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler:

    1/2 Kg. tel kadayıf
    1,5 Küçük paket margarin (185-
    190 Gr.)
    1 Su bardağı dövülmüş ceviz
    1 Su bardağı sıcak su
    3 Su bardağı toz şeker
    3 Su bardağı su
    1/2 Limon suyu

    Hazırlanışı:

    Çukur bir kaba tel kadayıfları koyun. Üzerine eritilmiş margarin dökün. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayın. Tepsinin tabanını yağlayın. Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyin. Üzerine dövülmüş ceviz yayın. Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam serin. Orta ısıdaki fırında kızartın. Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdirin. 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletin ve üzerine soğuk şurup dökün. Bir saat sonra kare kare keserek servis yapın.

    Şurup Hazırlığı:

    Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatın. 1/2 limon suyu ilâve edin. Koyulaşınca ateşten alınız ve soğutunuz
     


Similar Threads: Cevizli kadayıf
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Cevizli Rulo Kadayıf 12 Eylül 2009
Damak Keyfi Hindistan Cevizli Rulo Yapılışı 13 Şubat 2010
Damak Keyfi Cevizli Çikolata nasıl yapılır? 10 Şubat 2012
Damak Keyfi Cevizli Patlıcan Tarifi Resimli 15 Ocak 2013
Damak Keyfi Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi Resimli 8 Eylül 2012