Börek Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Börek Çorbası
    Resimli Börek Çorbası Tarifi
    Börek Çorbası nasıl yapılır
    [​IMG]
    Börek Çorbasının yapılışı Tarifi

    Malzemeler:

    * 1 kg un
    * 2 tane soğan
    * 300 gr. yağsız kıyma
    * 1 su bardağı nohut
    * 500 gr. parça et
    * 3 su bardağı süzülmüş yoğurt
    * 1 yumurta
    * Yağ
    * Nane
    * Karabiber
    * Tuz

    Hazırlanışı:

    Kıyma, suyunu alıp çekene kadar kavrulur suyunu çektikten sonra ince kıyılmış soğan, tuz ilave edilir, iyice kavrulduktan sonra bir tepsiye un boşaltılır kavrulan kıyma tepsideki unun içerisine boşaltılır tuzu ilave edilir ve biraz su ile sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan bir parça koparıp parmak gibi ince yuvarlanır. Daha sonra nohut büyüklüğünde parçalara bölerek baş parmak ve şahadet parmağı arasında üçgen pirizma şekli verip unlanmış tepsilere konup bir gün kurutulur. Diğer tarafta parça et ocağa konup kaynayınca köpüğü alınır ve geceden ıslatılan nohut , tuz karabiber yetecek kadar su ile pişirilir. Et pişince kuruyan pirizma şeklindeki böreklerimizi ilave edip hamurlar pişinceye kadar kaynatılır. Börekler pişince yoğurt bir kaba alınır üzerine 1 yumurta kırılır yemeğin suyundanda biraz ilave edilip iyice çırpılır, akışkan bir kıvam elde edince pişen çorbaya ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp, üzerine ısıtılmış yağ, kuru nane, karabiber koyup servis yapılır.
     


Similar Threads: Börek Çorbası
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Ispanaklı Börek Tarifi 28 Kasım 2013
Damak Keyfi Sodalı Börek Tarifi 19 Ağustos 2013
Damak Keyfi Peynirli Börek Tarifi 15 Mayıs 2013
Damak Keyfi Ev Yapımı Açma Börek Tarifi 2 Temmuz 2012
Damak Keyfi Kirpi Börek Tarifi Resimli 29 Haziran 2012