Bezelye Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 28 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    1 su bardağı bezelye
    1 yemek kaşığı un
    1.5 yemek kaşığı margarin
    4 su bardağı et suyu
    1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı karabiber

    Yapılışı:
    Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.Afiyet olsun.
     


Similar Threads: Bezelye Çorbası
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Bezelye Çorbası (12 Ay) Tarifi Resimli 9 Haziran 2012
Damak Keyfi Sütlü Bezelye Çorbası 17 Mayıs 2012
Damak Keyfi Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası 24 Temmuz 2011
Damak Keyfi Pirinçli Bezelye Çorbası Tarifi Resimli 24 Haziran 2011
Damak Keyfi Naneli Bezelye Çorbası Tarifi Resimli 23 Haziran 2011