Balık Nuget

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu



  1. Balık Nuget

    Malzemeler:
    * 1 marul
    * 1 soğan
    * Karabiber
    * 200 gr kiraz domates
    * Tuz
    * 3-4 çorba kaşığı sirke
    * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    Balık ve Hamur İçin :
    * 400 gr somon balığı
    * 2 dal biberiye
    * 2 yumurta
    * 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    * Tuz
    * Karabiber
    * 100 ml soda
    * Kırmızı toz biber
    * 150 gr un
    * 2 çorba kaşığı limon suyu
    Ayrıca :
    * 300 gr sıvıyağ
    * 4 çorba kaşığı salata sosu

    Hazırlanması:
    * Marulu ayıklayıp yıkayın. Domatesi yıkayıp ikiye bölün.
    * Sos için soğanı soyup küp küp doğrayın. Sirkeyi tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğanı karışıma ekleyin.
    * Filetoları temizleyip 2-4 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin.
    * Biberiyeleri yıkayın, ayıklayıp kıyın.
    * Fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtın.
    * Hamur için yumurtaları, 125 gr un, sıvıyağ, biberiye ve soda ile karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.
    * Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Kalan una bulayın.
    * Yağı tencerede kızdırın. Balık şeritlerini hamura bulayıp orta ateşte porsiyonlar halinde 3-4 dakika pişirin. Soğumamaları için 100 derecede ısıtılmış fırında bekletin.
    * Salatayı tabaklara paylaştırıp hazır salata sosunu ekleyin.
    * Balıkları tabağa ilave edip servis yapın.

    afiyet olsun​
     


Similar Threads: Balık Nuget
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir? 2 Ekim 2012
Damak Keyfi Kırmızı Soğanlı Ton Balıklı Mini Sandviç Tarifi Resimli 26 Haziran 2012
Damak Keyfi Balık Turşusu Tarifi Resimli 14 Mayıs 2012
Damak Keyfi Hangi Ay Hangi Balık 22 Nisan 2012
Damak Keyfi Balıklı Patates Salatası Tarifi Resimli 15 Şubat 2012