Bademli Tavuk

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 4 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bademli Tavuk Tarifi

    Malzemeleri

    2`ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
    1/2 Kg Taze Mantar
    1/2 çay fincanı kabukları soyulmuş badem
    1/2 çay fincanı Un
    Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

    Pişirme Süresi: 30 dakika
    8 Kişilik

    Yapılışı

    1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium.

    Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

    Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır. Yemeğin yanına (üzüm zamanı ise) beyaz üzüm katabilirsiniz.
     


Similar Threads: Bademli Tavuk
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli 6 Şubat 2012
Damak Keyfi Bademli Tavuk Çorbası Tarifi Resimli 10 Haziran 2011
Damak Keyfi Bademli Tart Tarifi resimli 10 Aralık 2013
Damak Keyfi Yufkalı Bademli Plav Tarifi 7 Ekim 2013
Damak Keyfi Bademli Ve Kaşar Peynirli Karı Tarifi Resimli 6 Ocak 2013