Bademli Ayva Kompostosu

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 2 Ekim 2008 tarihinde açılan konu



  1. Gerekli Malzemeler :

    2 Ayva
    5 Su Bardağı Su
    2 Su Bardağı Tozşeker
    3 Karanfil
    1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
    1 Yemek Kaşığı Soyulmuş Badem


    Hazırlanışı:

    Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın.
    Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.
     


Similar Threads: Bademli Ayva
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi Resimli 6 Temmuz 2011
Damak Keyfi Bademli Ayva Kompostosu Tarifi Resimli 4 Temmuz 2011
Damak Keyfi Bademli Tart Tarifi resimli 10 Aralık 2013
Damak Keyfi Yufkalı Bademli Plav Tarifi 7 Ekim 2013
Damak Keyfi Bademli Ve Kaşar Peynirli Karı Tarifi Resimli 6 Ocak 2013