Arpa şehriye pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 7 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Arpa şehriye pilavı

    [​IMG]

    Malzemeler


    1 su bardağı arpa şehriye
    1,5 yemek kaşığı tereyağ
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    tuz
    Kaynar su

    Hazırlanışı


    Arpa şehriyeler yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.
    Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
    Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
    1/2 su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.
     



  2. Cevap: Arpa şehriye pilavı

    İşte buu süpersin Blue..:f40: İçerisine minik doğranmış mantarlı tarifini kimden aldığımı tahmin edemezsin:)
     



  3. Cevap: Arpa şehriye pilavı

    Nereden tahmin edeyim.. ??? :) kimden aldın :f20:
     



  4. Cevap: Arpa şehriye pilavı

    Söyleyemem dermişim :f19:forumdan biri ama asla tahmin edemezsin:)