Acele turşu

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. ACELE TURŞU

    Malzemeler:

    2,5 bardak elma sirkesi,
    1 çay kaşığı tuz,
    1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
    150 gram havuç,
    150 gram taze fasulye,
    150 gram arpacık soğan,
    100 gram yeşil sivribiber,
    50 gram kırmızıbiber,
    150 gram kereviz kökü ve yaprağı,
    100 gram karnabahar,
    2 baş sarımsak
    1 demet dereotu.

    Hazırlanışı:
    Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini küçük küp şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını büyük bir tencerenin içine koyarak kaynatalım. İçine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi, kereviz kökü ve yaprağını koyarak kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip, soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gün bekletelim.
     


Similar Threads: Acele turşu
Forum Başlık Tarih
Damak Keyfi acele biber turşusu resimli 6 Kasım 2010
Damak Keyfi Acele Tatlı Tarifleri Resimli 1 Haziran 2011
Damak Keyfi Lokanta Usulü Kara Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? 18 Aralık 2014
Damak Keyfi Süt Turşusu Nasıl Yapılır? 15 Mayıs 2013
Damak Keyfi 1 Günde Yapılan Turşu Tarifi Resimli 16 Aralık 2012